U bevindt zich hier: Home | Volwassenen | Mbo-opleidingen

Mbo-opleidingen

Aan de slag, of verder groeien in uw vakgebied? Landstede biedt verschillende erkende opleidingen in veel vakgebieden. Complete dag-, avond- of deeltijdopleidingen en kortere cursussen.

U sluit ze allemaal af met een landelijk erkend diploma of een officieel getuigschrift.

Om een vakopleiding te kunnen volgen, is een goede beheersing van het Nederlands nodig. Is uw taalkennis onvoldoende? Dan bieden wij hiervoor cursussen.

In het menu aan de linkerkant staat het mbo-aanbod voor volwassenen van Landstede.

BOL, BBL en 3e Leerweg

Bij opleidingen in het mbo kun je uit twee leerwegen kiezen: de Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) en de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). Bij een BOL-opleiding bent u vooral student. U gaat het grootste gedeelte van de tijd naar school, waarbij u een of meerdere keren stage loopt. Bij een BBL opleiding bent u vooral werknemer. U heeft een baan van ten minste 20 uur per week en gaat één dag per week naar school. Vanaf het nieuwe schooljaar is er voor een enkele opleiding een nieuwe variant, de 3e leerweg (3LW). De derde leerweg is niet bekostigd onderwijs, dit betekent dat de kosten van de opleiding volledig voor uw eigen rekening komen. Bovendien is er aan deze leerweg geen wettelijke urennorm gekoppeld, het zwaartepunt van toezicht ligt op de examinering.  

Landstede MBO voor jongeren

Landstede heeft, naast het aanbod voor volwassenen, een zeer groot aanbod aan mbo opleidingen voor jongeren. Kijk op www.landstedembo.nl voor het volledige aanbod.

 

Vragen?

Deel deze pagina:

Laatste nieuws

Grote opkomst bij de start van ‘duurzaam inburgeren’ van Landstede Harderwijk afgelopen week. Statushoude...

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over landstede ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op.

Bel gratis: 0800-0245666

Blijf altijd op de hoogte

Blijf Landstede volgen via social media om de laatste updates te ontvangen.